Steenstraat 19 5521 KN Eersel 0497-785936 info@adegro.nl

Ziektekostenverzekering Zakelijk

Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering dekt de kosten van medische behandeling volgens een wettelijk beschreven pakket aan zorg. Voor zorg die niet onder de basisverzekering valt, kun je een aanvullende verzekering afsluiten, maar dat is niet verplicht.

Als werkgever kun je mogelijk een collectieve verzekering aan de werknemers aanbieden. Dat levert de werknemer een premiebesparing van ruwweg 7% tot 10% op.

Welke risico’s zijn verzekerd?

Welke risico’s verzekerd zijn, verschilt per verzekeraar. Meer informatie vind je ook op onze website bij Particuliere verzekeringen, Ziektekostenverzekering.

Iedere verzekeraar bepaalt zelf of een werkgever collectiviteit aan zijn werknemers mag aanbieden. Normaal gesproken, kost het aanbieden van collectiviteit door de werkgever niets.

Voordeel is de prijs: een collectieve verzekering is altijd goedkoper dan wanneer de werknemer dezelfde verzekering op individuele basis zou afsluiten. Het prijsvoordeel kan oplopen tot ongeveer tien procent. In open collectieve contracten kan de werknemer veelal zelf de aanvullende verzekering kiezen.

En gesteld dat de werknemer op een gegeven moment niet meer in aanmerking komt voor de collectieve verzekering, bijvoorbeeld omdat de werknemer van werkgever verandert, dan kan de werknemer vaak de verzekering op individuele basis voortzetten (wel tegen een hogere premie). Natuurlijk kan hij er ook voor kiezen een andere verzekeraar te zoeken. Die andere verzekeraar heeft echter alleen een acceptatieplicht voor de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekering.

Adegro bekijkt graag samen met je, of jouw bedrijf een collectieve verzekering mag bieden aan je werknemers en wat de voordelen zijn.

Ben jij goed verzekerd? Wil je een uitgebreider advies?
Bel gerust voor een afspraak, Adegro komt graag een keer bij je langs!

Meer informatie?

Home