Steenstraat 19 5521 KN Eersel 0497-785936 info@adegro.nl

Traditionele levenhypotheek

Deze levenhypotheek is gekoppeld aan een traditionele levensverzekering. Gedurende de looptijd van je hypotheek betaal je alleen rente, geen aflossing. De premie die je betaalt voor jouw levensverzekering wordt belegd door experts van de verzekeringsmaatschappij. Zo spaar je een kapitaal bijeen waarmee je aan het eind van de looptijd je hypotheek in een keer aflost. Jouw verzekering komt tot uitkering op de vooraf overeengekomen datum of bij eerder overlijden van de verzekerde. Het verzekerd kapitaal van de levensverzekering is gegarandeerd. Als gevolg van eventuele extra winst die de maatschappij op de beleggingen behaalt, kan – boven de gegarandeerde uitkering – een extra bedrag tot uitkering komen. Zijn de rendementen van de verzekeraar lager dan verwacht, dan blijf je mogelijk met een restschuld zitten.

 

Voordelen

  • Dat wat je spaart is van jou. Over het al opgebouwde bedrag loop je geen risico.
  • Je kunt maximaal gebruik maken van de renteaftrek van de belasting.
  • Het kan zijn dat je meer spaart dan dat nodig is voor de aflossing, doordat het rendement extra gunstig uitvalt. Deze extra opbrengst mag je houden. 

Nadelen

  • De uitkering is niet gegarandeerd. Je weet niet zeker of dat wat je spaart genoeg zal zijn voor de volledige aflossing.
  • Omdat je gebruik maakt van een verzekering, krijg je te maken met fiscale regels.
  • Omdat je gedurende de looptijd niets aflost, betaal je gedurende de gehele looptijd rente over de totale lening. Hierdoor zijn de rentelasten hoog.

 

Verschillen met de spaarhypotheek

 

 

Doordat je spaart met een levensverzekering, lijkt de levenhypotheek op de spaarhypotheek. Met de spaarhypotheek heb je echter wel de zekerheid dat je na de looptijd exact het benodigde bedrag gespaard hebt.

Weet jij wat het beste bij je past? Wil je een uitgebreider advies?
Bel gerust voor een afspraak, Adegro komt graag een keer bij je langs!

Meer informatie?

Home