Steenstraat 19 5521 KN Eersel 0497-785936 info@adegro.nl

Motorrijtuigenverzekering

Onder de motorrijtuigen horen alle motorisch of mechanisch gestuurde voortbewogen voortuigen, behalve als ze op een rails rijden. Ook alles wat er aan het voertuig gekoppeld is (dus ook een caravan) en losschiet wordt als onderdeel van een motorrijtuig beschouwd. Jouw auto, motor en aanhanger zijn hier voorbeelden van.

Welke risico’s zijn verzekerd?

WA Verzekering

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als je een motorvoertuig hebt. Je bent verzekerd als je schade bij anderen veroorzaakt met jouw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent. Je bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade veroorzaakt aan anderen dan jezelf. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen motorvoertuig. Hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kun je naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.

Beperkt cascoverzekering

Met een beperkte cascoverzekering is jouw motorvoertuig extra verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal en schade door een storm of bliksem. Ook wanneer je een aanrijding hebt met een dier ben je verzekerd.

Volledig cascoverzekering

Met een volledig cascoverzekering ben je, naast alle schade die gedekt wordt door een beperkte cascoverzekering, ook verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je eigen motorvoertuig. Wanneer iemand schade aan jouw motorvoertuig veroorzaakt, dan ben je ook verzekerd.
Eerst zal jouw verzekeraar de schade aan jou vergoeden. Je verzekeraar zal dan vervolgens de schade op de dader verhalen. Op deze manier krijg je snel en gemakkelijk jouw schade vergoed.

Welke risico’s zijn verzekerd, is natuurlijk afhankelijk van welke van bovenstaande dekkingen je kiest. Je dient altijd een goede afweging te maken, of de premie welke je betaald wel opweegt tegen de uitkering die je in geval van schade ontvangt. Adegro helpt je hier graag bij.

De hoogte van de verzekeringspremie is ook afhankelijk van:
• Uw leeftijd
• Kenmerk van de auto, waaronder de prijs
• Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
• Of je het motorrijtuig Prive of zakelijk gebruikt
• Hoeveel schadevrije jaren je hebt

Naast de WA- en Cascoverzekering welke jouw voertuig beschermen, dien je ook na te denken over een goede Inzittenden- of Opzittendenverzekering, zodat je zelf en je medereizigers ook goed verzekerd zijn.
Adegro adviseert je ook graag over een Bonusbeschermer, welke je de zekerheid geeft dat je premie gelijk blijft als je een schade meldt.

Ben jij goed verzekerd? Wil je een uitgebreider advies?
Bel gerust voor een afspraak, Adegro komt graag een keer bij je langs!

Meer informatie?

Home