Steenstraat 19 5521 KN Eersel 0497-785936 info@adegro.nl

Bromfietsverzekering

 

 

 

 

 

 

De bromfietsverzekering dekt in elk geval de schade die je met dit ‘motorrijtuig’ aan derden kunt toebrengen. Daarbij is het mogelijk om o.a. diefstal van de bromfiets mee te verzekeren en ook schade aan de bromfiets door een aanrijding, ook als je daaraan zelf schuldig bent.
Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een volledige cascodekking (‘allriskverzekering’).
Binnen deze verzekering zijn zaken verzekerd zoals schade ontstaan door brand, ontploffing, storm, diefstal, joyriding, botsing met loslopende dieren, schade ten gevolge van een botsing, aanrijding, omslaan en te water of van de weg geraken.

 

De premie voor het WA-gedeelte en het cascogedeelte worden apart berekend.
Bij de WA-premie wordt gekeken of de bromfiets wel of geen versnellingen heeft (met versnellingen is de WA-premie meestal hoger). Voor oldtimers geldt meestal een lagere premie. Soms wordt bij de premievaststelling rekening gehouden met de leeftijd van de bestuurder. Vooral het diefstalrisico van bromscooters blijkt zeer hoog, wat je in de premie terug zal zien.

Tegen een meerpremie kunnen accessoires worden meeverzekerd. Deze accessoires dalen jaarlijks in waarde. Kijk dus regelmatig of dat deel van de verzekering nog wel lonend is.

Ben jij goed verzekerd? Wil je een uitgebreider advies?
Bel gerust voor een afspraak, Adegro komt graag een keer bij je langs!

Meer informatie?