Steenstraat 19 5521 KN Eersel 0497-785936 info@adegro.nl

Beleggingsverzekeringshypotheek

De beleggingsverzekeringshypotheek is een variant op de levenhypotheek en spaarhypotheek. Je sluit een levensverzekering af voor een bepaalde looptijd. De levensverzekering betaalt uit aan het einde van de looptijd, of wanneer de verzekerde komt te overlijden.

Beleggen met het spaardeel

De premie van de levensverzekering bestaat uit twee delen: een spaardeel en een overlijdensrisicodeel. Het spaardeel gebruik je om kapitaal te sparen voor de aflossing. Met de beleggingsverzekeringshypotheek beleg je wat je spaart in beleggingsfondsen. Het rendement hierover staat weliswaar niet vast, maar kan hoger uitvallen dan wanneer je tegen een vaste rente spaart.

Voordelen

  • Bij een extra gunstig rendement kan het zijn dat je meer kapitaal opbouwt dan nodig is voor de aflossing. Dit extra bedrag mag je houden.
  • Je kunt maximaal gebruik maken van de renteaftrek van de belasting.
  • Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit allerlei beleggingsmogelijkheden.

Nadelen

  • De uitkering is niet gegarandeerd. Je weet niet zeker of dat wat je opbouwt genoeg zal zijn voor de volledige aflossing.
  • Omdat je gebruik maakt van een verzekering, krijgt je te maken met fiscale regels.

Verschillen spaarhypotheek en levenhypotheek

Met een spaarhypotheek spaar je precies wat je nodig hebt om af te lossen. Het bedrag kan niet lager uitvallen, maar ook niet hoger. De levenhypotheek kent dit risico wel. Je hebt hier echter geen invloed op het rendement, omdat je geen invloed hebt op de winst van jouw levensverzekeraar. Bij een beleggingsverzekeringshypotheek ben je vrijwel vrij in de keuze van beleggingsmogelijkheden. Hierdoor heb je zelf meer invloed op je rendement.

Weet jij wat het beste bij je past? Wil je een uitgebreider advies?
Bel gerust voor een afspraak, Adegro komt graag een keer bij je langs!

Meer informatie?

Home

Doordat je bij een beleggingsverzekeringshypotheek vrijwel vrij bent in keuze van beleggingsmogelijkheden, heb je zelf meer invloed op je rendement.